Follow by Email

Followers

BoNjOUr...

untuk tempahan product : +60137145668 @};-
RM40 AJE! cepat!!!

keinsafan yang besar  

Friday, January 30, 2009

HUHU..aku kembali setelah lama x menghupadate akunye blog ni.. ye la.. lately bz sket dgn mcm2 hal yg aku terima katakan.. sebenarnya aku x de nak cerita apa lah.. cuma start tahun ni aku ada azam baru.. nak dpt result exam yg gempak, hahah.. tp x trau la tercapai atau x? aku rasa blh..aku skrg terpaksa ulang alik dari uma.. n klu x uma bukan aku study pun..mood x sampai gitu..

semua ni bermula pada 3hb-4hb aritu, yg mne aku terima satu dugaan paling besar dalam hidup aku ni. semua famly terkena calitnya sebab aku ni.. besar sangan dosa yang aku buat nih..dan cabaran ini mmg paling pahit sejak aku hidup 23 tahun nih.. tp aku dan parent yakin setiap sesuatu yang terjadi ada hikmahnya.. dan start drpd itu, aku sedar yang aku patut bertaubat. myb itu hidayah yang paling berkesan yang Allah telah berikan atas aku. walaupun ini dugaan.. tp aku anggap ia hidayah yg sampai menyedarkan aku bertapa aku dah tiba masa tuk bertaubat.


klu sblm ni.. aku terima hidayah dlm mimpi je (mimpi kiamat) dan aku ignore je.. dan skrg baru aku sedar dengan hidayah yang telah diberikan. mulai sekarang aku nekad x nak buat parent aku sedih n menangis lagi kerna aku. akulah harapan diorunk skrg... Ya Allah.. harap kau dapat perkenankan hajatku ini dan pimpim aku ke jalan yang kau redhai selamanya. aku harap kau jadikan aku seorang anak yang soleh lagi berjaya. ,.. Amin..


AddThis Social Bookmark Button

Email this post


4 comments: to “ keinsafan yang besar

  • rizz
    1:10 am  

    knape erkk..anything wrong ke keyrol..? mmmm

  • airy
    12:58 pm  

    er walaupun ko tak kenal sngt aku tapu ym ko ada kat ym aku so aku terbaca blog ko. Aku just nak doakan ko semoga ko hidup bahagia pas neh. bersyukur ko dah dapat hidayah awal.....

  • aman
    10:18 pm  

    apakah pasti yang dijanjikan tidak akan berulang tapi yang pasti sesuatu telah dilakukan anda untuk menjadi insan yang diimpikan orang tua anda.... keikhlasan dan kejujuran dua benda yang diimpikan setiap manusia ttp kite sering terlalai dgn perkara rutin harian... jadi siapa yang dapat menolong kite... hanya anda yang dapat menolong diri anda.... sebagai orang keliling yang membaca pasti sukar memahami apa sebenarnya yang anda cuba sampaikan..... semoga nawaitu anda tercapai

  • aiman
    1:14 pm  

    aku pn gitu jgk. doakan kau dpt capai ape yg makbpk ko harapkan.dan byk dah aku tengok perubahan kt ko punyer blog nih... ada bnda aku cri yg dulu aku dpt tengok tp skang dah hilang...takde!

Related Posts with Thumbnails
 

Design by Amanda @ Blogger Buster