Follow by Email

Followers

BoNjOUr...

untuk tempahan product : +60137145668 @};-
RM40 AJE! cepat!!!

hampir kne tipuu.... lagiiii  

Sunday, August 16, 2009

hahahahah.. klako klu nak citer benda ni.. tp tu la realiti n kesahihhannye... berlaku kat diri ku sendri.. selang bpe hari.. membe2 aku pun hampir kne,.... nasib kitong x bodoh spt si penipu tu sangkakan... akhirnya.. dia yg hbis duit,, bkn kita,,akakaka.. sekadar ingin berkongsi ok,,,

citer ni mula2 berlaku dlm satu panggilan tell...

penipu : assalaimuaikum.. ni duke kai ker?

DUKE : wkslm..ye saya...

penipu : saya dari power root,,, tahniah..,, anda memenangi cabutan bertuah kami berniali rm 10 000..

DUKE : ye ke... alhamdulliah..(terpikir dlm otak.. ble la masuk peraduan power root ),, tp x pe.. stil nk dengar pe dia ckp..

penipu : skrg ni..utk memasukkan hadiah ke acc en, sy minta pengesahan dr pihak en...

DUKE : ok...

penipu : ok.. skrg ni.. en bg 14 digit no kad atm maybank en... (dia sebut la 4 terawal.. kan smua sma.. pastu.. apa lagi en???)

DUKE : 123456....... eh,, sy x brani la nak bg no kad nih...

penipu: bukan en.. bkn sy nak menipu.. sy nak pengesahan shaja bhawa en pemegang kad tersebut..

DUKE : sy tak brani la nak bg..

penipu : ok en.. jika en x brani x pe... ok,, skrg sy minta kerjasama en.. untuk buat proses pemindahan hadiah ni di atm.. en sms sy ble smpai ke mesin atm ( dia bg no dia)

DUKE : pergi la ke atm .. padahal x de duit dlm tu....kakakak .. klu kne tipu pun.. dia x untung...

penipu : ok en.. skrg sy mahu en tekan button penukaran no pin... (aku pun tekan.. dlm hati terfikir,,, napa nak tukar no pin? then terfikir lg yg,,, npe dia x bank in shaja n aku bg no acc shja.. kan senang bg duit..)

DUKE : aku tanya dia la.. napa nak tukar no pin.. sy x brani la.,.. gini la,,. klu betul2 nk bg hadiah.. sy bg no acc.. dan kamu masukkan wang yg sy menang tu..

penipu : bukan en.. sy mahu kesenangan bersama... cepat proses ni.. sy minta kerjasama dr en... en x perlu takut sbb kami bekerja di bawah TN HJ **** ceo besar power root,,,,

DUKE : sy x brani la.. klu betul nak buat,,, sy hanya bg no acc shj..

penipu : ok.. apa no acc en?

DUKE : sy x ingat la.. sy sms u kemnudian ok..

penipu : lama la en.. sy minta kejasama en.. 2 minit shja sy perlukan...

DUKE : kamu spa nak arah2 saya ni.. (masa ni aku dah mls dah)

penipu : sial , lancau, pukimak, babi, kluar lah carutan sgala maki hamun..

DUKE : mak ko /..... kakakakakak

moral : jgn mudah tertipu klu anda menang apa2,.,, if betul masuk peraduan tu.. bru percaya k..have a nice day.. smoga Allah memberikan kt petunjuk dan perlindungan slalu.. Amin...

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


Related Posts with Thumbnails
 

Design by Amanda @ Blogger Buster