Follow by Email

Followers

BoNjOUr...

untuk tempahan product : +60137145668 @};-
RM40 AJE! cepat!!!

kisah si spidey  

Wednesday, May 02, 2007

erm.. semalam.. tgok la cerita yg di tunggu2 ni.. memang dah lamakan promosi dia..so x saba sangat nak tgok.. book tiket kat internet awal2 lagi... nasib masih ada kekosongan.. sebab bila sampai kat panggung.. tinggal ada kul 11 mlm je.. yg lain habis dah..



k.. kita mulakan dengan cerita si spidey ni... erm. pada permulaannye semua bebas n hepi2 sebab jahat x de n dia pun dah dapat si awek nye tu.. so x de yg nak di hebohkan la.. tapi dlm pada yg sama.. si harry.. si jahat hijau tu mewarisi kuasa bapak dia n cuba membunuh si spidey ni.. tetapi x berjaya.. sebab hero la mesti menang..


dengan si awek dia (m.j) ni pun x de masalah sebab dia kan hero.. tapi cuma satu la.. si spidey ni terlalu bz nak tlg org sana.. tlg org sni.. sampai x de masa.. pernah dia tlg sorng model perempuan yg terjatuh dr tingkat 64 n rupanya model tu kawan lab dia lama.. so si m.j ni dah mula cemburu...
lagi2 semasa festival spidey sedunia tu.. dia berciuman dgn si pompuan tu n menyebabkan si m.j keliru... keliru ni..


ni pulak si harry yg mula2nya mempunyai hasrat dendam tuk membalas kematian bapanye.. dia pernah mencuba untuk membunuh si spidey ni dengan menyerang hendap.. tapi percubaannye x berjaya... dia terhantuk di kepalanya n menyebabkan dia hilang ingatannya terbaru2 dlm tempoh masa terdekat.. so dia baik semuala la ngan si spidey ni.. mcm kawan biasa n x de pape..

tapi bile dah lama dia sihat.. ingatannya kembali ok n dengan hasutan bayang2 bapak dia.. dia jahat semula.. dia cuba membunuh si spidey dengan cara mengugut si m.j ni tuk jauhkan si spidey.. jd.. si mj ni pun buat la.. lg pun hati dia tgh sedih n bercelaru dek prangai si spidey ni..

tays la tgok costium dia ngan baby face dia.. yg suka dia senyum.. gigi dia lawa..


then pastu muncul lak si banduan ni... mulanya dia tak de kuasa pape pun.. dia ni terdesak nak cari duit.. sebab nak selamatkan anak dia.. then dlm pada itu.. di buru oleh polis.. n pada masa diburu tu.. dia ada termasuk satu kawasan ujikaji molekul tau.. so badan dia menjadi pasir... kat situ la dia dapat power...

pernah merompak bank banyak kali.. tapi di patahkan oleh si spidey ni.. do memang dia dendam sangat ngan si spidey ni..



satu malam.. si spidey ni tidur.. then dia berfikir tentang pembunuh atuk dia ... si pasir tu.. so dia tidur tuk relax la.. dlm pada tu.. satu benda ni.. yg dtg dr angkasa lepas telah menumpang di badan dia.. so si spidey ni terkena la di kuasanyer... si spidey ni menjadi lebih kuat n agresif.. oleh kerana mahluk yg menumpang di bahagian dia tu semakin mendominasi tubuh si spidey ni.. so dia ke arah dark side la.. sampai dia membunuh org yg bersalah n kawan dia si harry pun teruk dia kerjakan.. kan harry ni pun nak balas dendam kan...


dalam dia menjadi lain ni..gaya n persenaliti dia pun berubah.. n lagi2 dia cemburukan si m.j ni dengan kuar sama si model ni n menari dgn seksinya.. si m.j ni pun sedih je la.. tapi sape suruh dia tolak cinta si spidey.. *tapi sebenarnya terpaksa..


then.. si spidey ni sedar yg dia semakin dipergunakan org benda tu.. so dia cuba nak buang benda tu.. dr badan dia.. tapi x berhasil sebab benda tu klu lama .. dia makin kuat menguasai diri..


last2 si spidey ni dapat gak membuang benda ni.. tapi dlm pada yg sama.. benda ni x hilang gitu je tau.. benda ni berpindah pada si reporter baru yg juga bersaing dgn si spidey ni.. so oleh kerana ketidak puashatian si reporter ni.. so dia pun dgn kuasa baru ni.. berpakat ngan si pasir tuk membunuh si spidey...


so terjadinye perang 3 segi antara si spidey ni dgn si pasir, si hitam, n si hijau.. tapi si spidey ni merayu kat si hijau utk tlg dia selamatkan si m.j yg jd tebusan diorank ni.. mula2nya si harry ni x nak tlg.. tapi pembantu dia ada bg tau hal sebenar yg menyatakan bahawa si pembunuh ayah dia adalh benda2 yg di cipta oleh ayahnyer tu,... bukannya si spidey..


selepas tu. bila si spidey tau yg dia x akan dapat pertolongan.. dia pun cuba sendiri atasi... dan nyawa dia dah nak habis sebab kedua2nya sama power.. dek nyawa dia nak last tu.. akhirnya si harry pun dtg tlg kawan baik dia ni.. bergabung selamatkan si m.j..

dalam proses menyelamatkan ni.. seperti yg di jangka.. si harry ni terkena tusukan si hitam... kerna selamatkan si spidey.. then dia akhirnya mati..
si hitam ni mati ngan bom si harry bg.. tapi si hitam ni ada kelemahannye.. dia largik kat bunyi..
si pasir la.. mintak maap ngan si spidey n ckp hal yg sebenar.. si spidey pun memaafkannya n dia terbang kemana tah.. terbang bawak angin.. ke sahara kot..

moral of the story... kawan kadang blh jd lawan.. n lawan kadang blh jd lawan.. yg penting kejujuran.. n semangat yg kuat tuk menentang lawan.. walau kadang kita bersorangan.. aha

AddThis Social Bookmark Button

Email this post


0 comments: to “ kisah si spidey

Related Posts with Thumbnails
 

Design by Amanda @ Blogger Buster